Zakład Produkcyjno-Handlowy Ubojnia Drobiu i Przetwórstwo Mięsne Stanisław Stępień istnieje od 1991r. na początku realizuje tylko profil produkcyjny prowadzący skup kurcząt oraz ubój drobiu.
Na tle państw Unii Europejskiej produkcja drobiu w Polsce wykazywała i wykazuje najwyższą dynamikę, co spowodowane jest wysoką oceną naszej żywności na całym świecie.
Dobra koniunktura skutkuje decyzją o rozbudowie zakładu, wprowadzeniem nowoczesnych technologii i poszerzeniem zakresu działalności firmy o zakład przetwórstwa mięsnego i wyroby garmażeryjne.
Od początku istnienia Zakład przywiązuje ogromna wagę do jakości oferowanych wyrobów. W 2005r. wprowadzony został system kontroli ‘HACAP” co umożliwiło firmie eksport produktów na rynki handlowe krajów Unii Europejskiej.
Przyjęte rozwiązania techniczne i technologiczne zgodnie z GMP-Dobra Praktyka Produkcyjna i GHP Dobra Praktyka Higieniczna dają gwarancję produkcji zdrowej żywności zapewniając produkt najwyższej jakości.
Firma realizuje produkcję wędlin w ponad 100 asortymentach. Smakowite pieczenie, sękacze, mięsa w ziołach – przygotowywane są według staropolskich receptur. Dysponuje nowoczesnymi wędzarniami stosując przy tym tradycyjne metody wędzenia, używając drewna drzew liściastych.
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.