Sano Gluten Free to nowa marka stanowiąca własność firmy DEK, która produkuje żywność bezglutenową na polski rynek.
Oferta piekarni została pomyślana w taki sposób, aby realizować potrzeby klientów. W związku z tym proponujemy różnorodne pieczywo bezglutenowe (tak jak ma to miejsce w przypadku pieczywa tradycyjnego) oraz nowe produkty doskonałej jakości – o wysokim stopniu świeżości i walorów smakowych, a także strukturze podobnej do produktów z glutenem.
Naszą ofertę kierujemy dla następujących grup odbiorców:
-osób chorych na celiakię;
-osób mających alergię na gluten;
-osób, u których stwierdzono nadwrażliwość na gluten;
-osób, które świadomie eliminują ze swojej diety produkty na bazie pszenicy.
- wegan.
Wiemy, jak pożądany a jednocześnie niełatwy jest obecnie dostęp do produktów bezpiecznych, z gwarantowanym składem bezglutenowym. Odpowiadając na te potrzeby klientów, przy wyborze składników kierujemy się tylko najwyższą jakością. Z największą starannością dbamy i stale kontrolujemy bezpieczeństwo produktu na każdym etapie wypieku.
Bazując na wieloletnim doświadczeniu naszych pracowników w technologii i produkcji tego typu asortymentu, chcemy zaproponować odbiorcom nie tylko produkty o wysokich walorach smakowych, czy pochodzące ze składników najlepszej jakości, ale również możliwie jak najkrótszym składzie (bez nadmiaru niepotrzebnych składników i ulepszaczy).
Na terenie naszego zakładu produkujemy wyłącznie pieczywo bezglutenowe, dlatego kupując nasze wyroby możecie być Państwo pewni, że są w 100 % bezpieczne dla osób z Celiakią oraz będących na diecie bezglutenowej.
Firma Sano Gluten Free planuje w przyszłości poszerzać swoją ofertę nie tylko o wyroby piekarnicze, ale również cukiernicze dla klientów z różnymi nietolerancjami pokarmowymi, również z określonymi preferencjami żywieniowymi jak np. weganizm.
Zapraszamy do współpracy:
piekarnie tradycyjne posiadające własne sklepy firmowe, sklepy ze zdrową żywnością, dystrybutorów żywności bezglutenowej,
hurtownie, restauracje, hotele, ośrodki wypoczynkowe i lecznicze, pensjonaty itp. a także wszystkich zainteresowanych wprowadzeniem pieczywa bezglutenowego do własnej oferty sprzedażowej, dystrybucyjnej czy konsumpcyjnej.