KONSPOL – BIS powstał i produkuje od 1994 roku. Jako pierwszy zakład uboju w Polsce wprowadził na rynek krajowy kurczaka i elementy z kurczaka chłodzone powietrzem, dzięki czemu otrzymuje wyroby bezpieczniejsze
pod względem mikrobiologicznym o lepszych walorach smakowych i odżywczych. Elementy z kurczaka chłodzonego powietrzem zachowują żółtą , naturalną barwę właściwą dla tego sposobu chłodzenia, a zawartość wody w mięsie jest o 5 mniejsza w porównaniu do systemów chłodzenia wodą.
Wyroby z naszej firmy dostępne są na terenie całego kraju oraz za granicą głównie (Niemcy, Francja).
W zakładzie KONSPOL-BIS wprowadzony jest system zapewnienia jakości zdrowotnej HACCP pozwalający na otrzymywanie żywności całkowicie bezpiecznej.
Potwierdzeniem dobrej jakości wyrobów są nagrody uzyskane w VIII Ogólnopolskim Konkursie Drobiarskim „Na najlepszy produkt drobiarski 2000r.” pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Nasze wyroby zostały bardzo wysoko ocenione, przede wszystkim za technologię produkcji, jakość i cechy organoleptyczne.
Zakład nasz otrzymał Certyfikat wystawiony przez Głównego Lekarza Weterynarii zaświadczający o wpisaniu naszego zakładu do rejestru krajowych zakładów spełniających warunki weterynaryjne i sanitarne, określone przez właściwe władze weterynaryjne Unii Europejskiej w zakresie produkcji i eksportu mięsa drobiowego w tuszkach i elementach.
Wyniki kontroli jaką Komisja z Unii Europejskiej przeprowadziła w Konspol-Bis są pomyślne, a stwierdzony stan techniczny i technologiczny zakładu nie budził żadnych zastrzeżeń i został oceniony na bardzo wysokim poziomie.
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.