Zakład Liofilizacji Liogam Sp. J. jest najdłużej działającą firmą w Polsce w branży produktów liofilizowanych.
Firma rozpoczęła działalność w marcu 1992 roku. Właścicielami firmy są Grażyna Kot, Marek Bień, Andrzej Prześlak.
Biuro Handlowe i Zakład Produkcyjny znajdują się w miejscowości Zgórsko, położonej przy trasie Warszawa-Kraków, oddalonej 10 km od Kielc. Na dzień dzisiejszy firma zatrudnia 35 pracowników.
Jesteśmy firmą, która wykorzystuje najlepszą ze znanych metod utrwalania żywności - liofilizację. Liofilizacja jest procesem polegającym na usunięciu wody z uprzednio zamrożonego surowca na drodze sublimacji. W ten sposób utrwalane produkty spożywcze zachowują naturalny wygląd, smak, zapach, pełną wartość odżywczą, witaminy, składniki mineralne.
Nasze produkty znajdują zastosowanie w wielu branżach przemysłu spożywczego. Stosowane są między innymi przy wytwarzaniu serów, jogurtów, deserów, zup, dressingów, musli, przypraw, jako dodatki smakowe.
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.