ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO w BIAŁYMKALE rozpoczął działalność produkcyjną na początku lat 90 - tych zaczynając od skromnych wielkości ubojowo - produkcyjnych by po dziesięciu latach działalności stać się uznanym, dużym zakładem mięsnym z produkcją znacznie przekraczającą 50 ton wędlin na dobę, ubojem do 1000szt. świń na dobę i zatrudnieniem w całym przedsiębiorstwie ponad 800 pracowników. Działalność przetwórcza to produkowanie prawie wszystkich możliwych w branży grup asortymentowych, począwszy od półtusz, mięs kulinarnych, wędzonek, konserw i wędlin, a skończywszy na wyrobach uszlachetnionych wysoko konfekcjonowanych i innych.
Rynki zbytu wyrobów rodzinnej Firmy Majerowicz sięgają obszaru całego kraju, jego wschodnich i zachodnich sąsiadów powiększone o nowe kraje UE jak Francja czy Hiszpania. Obrót towarowy firmy oparty jest w znacznym stopniu na sieci własnych sklepów firmowych, na własnych hurtowniach, ale również dużych marketach i domach towarowych.
Przeprowadzona w końcu 3 ubiegłych lat gruntowna modernizacja układu technologicznego i technicznego zakładu, pozwoliła na uzyskanie najwyższej kategorii A, oraz uprawnień na rynki WNP oraz UE, jak również na wdrożenie niezbędnych systemów bezpieczeństwa produkcji żywności jak GMP, GHP, HACCP i ISO 9000 - 2001.
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.