Firma F. H. P. „Megawita” powstała w 1996 roku na bazie gospodarstwa z 20-letnim stażem. Gospodarstwo to zajmowało się głównie uprawą kapusty i ogórków oraz kwaszeniem.
Obecnie Megawita zajmuje się przetwarzaniem i konfekcjonowaniem warzyw. Filarem produkcji jest kapusta kwaszona i ogórki kwaszone podawane klientom w różnych opakowaniach, oraz cała gama surówek wielowarzywnych.
Technologia produkcji oparta jest na tradycyjnych recepturach z naciskiem na obowiązujące przepisy, przy zachowaniu rygorystycznych norm produkcji. Surowiec pochodzi z serca Wyżyny Sandomierskiej. Zależy nam na wysokiej jakości surowca, dlatego od lat współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami, którzy gwarantują odpowiednią uprawę i i bardzo dobrą jakość warzyw.
Priorytetem firmy jest podanie konsumentowi smacznego i wysokiej jakości produktu.
Firma należy do programu Czysty Biznes. W 2002 roku w konkursie o nagrody programu Czysty Biznes 2002 zajęła I miejsce w kategorii „Wizerunek
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.