Firma OVOVITA jest rodzinnym przedsiębiorstwem powstałym przy udziale wyłącznie polskiego kapitału. Zajmuje się produkcją i przetwórstwem jaj.
Budując od podstaw naszą firmę kierowaliśmy się chęcią stworzenia zakładu o możliwościach produkcyjnych na miarę XXI wieku.
Dlatego przedsięwzięcie to zostało poprzedzone dogłębnymi obserwacjami najnowszych osiągnięć w dziedzinie technologii produkcji.
W maju 2006 roku został otwarty nowoczesny zakład wykorzystujący najlepsze dostępne techniki przetwórstwa jaj, dzięki czemu kilka milionów jaj dziennie przerabiane jest na produkty o najwyższej, możliwej do osiągnięcia jakości.
Z jednej strony nowoczesność, a z drugiej tradycja. Firma OVOVITA, mimo ze powstała niedawno, oparta jest na bogatym doświadczeniu w dziedzinie jajczarstwa. Znaczna część jaj przetwarzanych w naszym zakładzie produkowana jest we własnych fermach znanych na rynku pod marką FERMA NIOSEK PRAWDA.
Działania firmy OVOVITA zmierzają do dostarczenia Klientom wszelkich możliwych do uzyskania produktów powstałych na bazie jaja kurzego. Oferujemy Państwu pełną gamę naturalnych wyrobów, wygodnych i bezpiecznych w stosowaniu, nie zawierających dodatków chemicznych.
Ofertę wzbogaciliśmy poprzez wprowadzenie szerokiej gamy opakowań jednostkowych, dostosowanych do indywidualnych potrzeb klienta.
Dysponujemy własnym, specjalistycznym transportem, zapewniającym utrzymanie właściwej temperatury przewożonych towarów.
Wielkość naszych pojazdów dostawczych dostosowana jest do potrzeb odbiorców.
.
PŁYNNE PRZETWORY JAJECZNE
Masa jajowa to idealne rozwiązanie w przetwórstwie spożywczym; piekarnictwie, cukiernictwie, ciastkarstwie, produkcji majonezów, makaronów czy wyrobów garmażeryjnych. Zapewnia wygodę i bezpieczeństwo stosowania, dzięki takim procesom technologicznym jak filtrowanie, homogenizacja i pasteryzacja.
Oferta OVOVITY dotycząca płynnych przetworów jajecznych obejmuje następujące produkty:
• Płynne jaja (wybita treść jaj kurzych, wysoka jakość dzięki aseptycznej technologii ULTRAPASTERYZACJI (UHP) i pakowana w linii FULL ASEPTIC);
• Płynne żółtko (żółtko separowane z wybitej treści jaj kurzych, wysoka jakoś dzięki aseptycznej technologii ULTRAPASTERYZACJI (UHP) i pakowania w linii FULL ASEPTIC);
• Płynne białko (białko separowane z wybitej treści jaj kurzych, wysoka jakość dzięki aseptycznej technologii ULTRAPASTERYZACJI (UHP) i pakowania w linii FULL ASEPTIC);
• Płynne mieszanki jajeczne (mieszaniny żółtka i białka w różnych proporcjach, wytwarzane w oparciu o indywidualne receptury odbiorcy, uwzględniające dodatki takie jak sól, cukier lub inne);
• Płynne jaja w SPRAYU- do glazurowania pieczywa cukierniczego (100 wybita treść jaj kurzych, pasteryzowana, homogenizowana, bez barwników, konserwantów i innych dodatków, pakowana pod ciśnieniem).
SUSZONE PRZETWORY JAJECZNE
Proszek jajeczny jest bardzo dobrym rozwiązaniem w przetwórstwie spożywczym: cukiernictwie i piekarnictwie, ale znajduje także szerokie zastosowanie w innych gałęziach przemysłu.
Oferta OVOITY dotycząca suszonych przetworów jajecznych obejmuje następujące produkty:
• Proszek z całych jaj (pasteryzowana w technologii UHP, suszona rozpyłowo treść
jaj kurzych klasy A);
• Proszek z żółtka jaj (pasteryzowane w technologii UHP, suszone rozpyłowo żółtko
jaj kurzych klasy A);
• Proszki z białka jaj (albumina pienista super, albumina pienista, albumina żelująca super, albumina żelująca).
PRODUKTY Z JAJ GOTOWANYCH
Idealne rozwiązanie dla branży gastronomicznej i cateringu, ale także dla klientów indywidualnych. Używanie produktów z jaj gotowanych to oszczędność czasu i gwarancja bezpieczeństwa.
Oferta OVOVITY dotycząca produktów z jaj gotowanych obejmuje następujące produkty:
• Jaja gotowane w zalewie (jaja kurze klasy A, gotowane, obrane ze skorupy, pakowane w atmosferze ochronnej, w zalewie);
• Jaja gotowane (jaja kurze klasy A, gotowane, obrane ze skorupy, pakowane w atmosferze ochronnej);
• Pasta z jaj gotowanych (jaja kurze klasy A, gotowane, obrane ze skorupy, mielone, pakowane w atmosferze ochronnej);
• Krajanka z jaj gotowanych (jaja kurze klasy A, gotowane, obrane ze skorupy, kostkowane, pakowane w atmosferze ochronnej).
Kontakt przez chat