Podstawową działalnością firmy `PARKUR` w chwili obecnej jest produkcja mięsa czerwonego. Podstawowe działy firmy to ubój, rozbiór i konfekcje mięsa w elementach. Planowane jest poszerzenie produkcji o ubój wieprzowy i koni. Trwa budowa nowoczesnego magazynu żywca, nowych chłodni półtusz oraz zaawansowanego technologicznie rozbioru wraz z konfekcjonowaniem zgodnej z najnowszymi technologiami. Wysoka jakość, oraz odpowiednia klasa generowana jest przez ścisłą współpracę z hodowcami. Z racji swojego położenia zakład pozyskuje surowce głównie z terenów górskich, czystych ekologicznie, co gwarantuje doskonałą jakość wprowadzonego do obrotu towaru. Towar dostarczamy własnymi wyspecjalizowanymi środkami transportu do przewozu artykułów spożywczych. Aby sprostać wymaganiom unijnym w lipcu 2003 uruchomiono własną podczyszczalnię ścieków. Odprowadzane ścieki spełniają parametry wymagane przez miejską oczyszczalnię ścieków w Krynicy.
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.