Poznańska Wytwórnia Produktów Spożywczych Pegaz istnieje na rynku już ponad pół wieku. Od chwili powołania w październiku 1950 roku kontynuuje poznańskie tradycje produkcji octu i musztardy sięgające 1913 roku. Musztardy i majonezy produkowane są według sprawdzonych receptur na bazie naturalnych surowców, nie zawierają konserwantów, stabilizatorów i barwników. Wszystkie etapy procesu produkcyjnego objęte są ścisłą kontrolą laboratorium zakładowego, co gwarantuje zgodność gotowego wyrobu z obowiązującymi normami. Nasze wyroby zostały docenione - Fundacja Polska Żywność przyznała musztardom i ketchupowi tytuł Produkt - Laureat, a w 1998 roku majonezy i musztardy otrzymały certyfikat upoważniający nas do oznaczenia tych wyrobów znakiem DOBRE BO POLSKIE. Te wyróżnienia zobowiązują nas do działań nad ciągłym polepszaniem jakości wyrobów.
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.