OSM KOSÓW LACKI
http://www.osmkosow.pl/Sprzedam
SERY - TWARÓG PÓŁTŁUSTY HoReCa / SPOŻYWCZA
TWARÓG PÓŁTŁUSTY TAFLA OK. 5 G. Sztandarową grupę wyrobów z Kosowa Lackiego stanowi twaróg w trzech wariantach: chudy, półtłusty i tłusty. Twaróg to produkt w pełni naturalny, otrzymany z mleka krowiego, pasteryzowanego. Jest źródłem łatwo przyswajalnego białka o najwyższych wartościach odżywczych, tłuszczy, witamin A i B i wapnia. Produkowany metodą tradycyjną od 60 lat. Wyróżnia się lekko kwaskowym, przepysznym smakiem i delikatną konsystencją. Nieoceniony jako podstawa lub dodatek do farszu pierogowego, lub wypieku ciast. Niezmieniona, sprawdzona receptura i tradycyjna metoda produkcji, pozwoliły OSM Kosów Lacki na uzyskanie prestiżowego znaku Jakość Tradycja dla wszystkich rodzajów twarogu.
Skład produktu:
- mleko pasteryzowane,
- kultury bakterii.
Składniki alergenne produktu: mleko.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 481 kJ/114 kcal
- tłuszcz: 4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
- węglowodany: 3,6 g
- w tym cukry: 3 g
- białko: 16 g
- sól: 0,09 g
Sugerowana temperatura przwywania:
Minimalna: 1 ̊C
Maksymalna: 6 ̊C
Warunki przwywania:
Magazyn suchy, przewiewny, czysty, wolny od pleśni i obcych zapachów, po otwarciu opakowania jednostkowego nie dłużej niż 48 h zabezpieczając przed wyschnięciem,
nie dopuszcza się przwywania twarogu w temperaturze pokojowej.
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kosowie Lackim to jedna z najstarszych i wysoko ocenianych w rankingach spółdzielni mleczarskich w Polsce, działająca nieprzerwanie od 1926 roku. Początkowo zajmowała się wyłącznie skupem i sprzedażą mleka od lokalnych rolników, jednak dzięki zaangażowaniu członków Spółdzielni systematycznie rozwijała swoją działalność, inwestując w nowoczesne technologie i linie produkcyjne, m.in. przy wsparciu funduszy unijnych. Obecnie OSM Kosów Lacki to średniej wielkości przedsiębiorstwo zatrudniające ok. 160 pracowników i przerabiające rocznie średnio 63 mln litrów mleka.
Firma specjalizuje się w produkcji serów typu szwajcarsko-holenderskiego, typu holenderskiego, twarogów i masła. W odpowiedzi na rosnące oczekiwania konsumentów stale rozwijamy ofertę o sery typu holenderskiego z przyprawami, sery wędzone, długodojrzewające oraz sery podpuszczkowe niedojrzewające z przyprawami. Produkty powstają z mleka pochodzącego m.in. z terenów Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego, co podkreśla ich naturalność i wysoką jakość.
Silną przewagą konkurencyjną spółdzielni jest połączenie wielopokoleniowej tradycji z nowoczesną produkcją. Część wyrobów, m.in. ręcznie wytwarzane twarogi oraz masło, produkowana jest według niezmiennej receptury od ponad 60 lat. Wyjątkowy smak i rzemieślnicza jakość zostały potwierdzone prestiżowym certyfikatem Jakość Tradycja”, a także licznymi nagrodami branżowymi.
Marka OSM Kosów Lacki jest rozpoznawalna zarówno w kraju, jak i za granicą, a jej produkty kojarzą się z naturalnością, brakiem konserwantów i barwników, wysokimi standardami jakości oraz niepowtarzalnym smakiem. Długa, 100-letnia historia działalności spółdzielni jest gwarancją stabilności, wiarygodności i zaufania w relacjach biznesowych.
woj.mazowieckie
POLAND
Korespondencja w jezyku: angielskim








