Przedsiębiorstwo Handlowo Produkcyjne FINAKO jest producentem musztard, ketchupu, octu spirytusowego i przetworów owocowo-warzywnych.
Rok założenia 1986. Produkcja szerokiej gamy przetworów owocowo-warzywnych : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, sałatki warzywne, wiśnie drążone, chrzany, musztardy, mieszanki warzywne, kompoty owocowe. Firma nagrodzona medalem POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI w roku 1998. Laureat konkursu Agroliga 2000.
.
Producent barszczu, żuru i butelek PET. Długoletnia produkcja i zdobyte doświadczenie pozwoliło nam osiągnąć doskonałą jakość produktów. - żurek tradycyjny - żurek śląski - barszcz biały - barszcz czerwony - ocet spirytusowy 10% - butelki PET
Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Usługowo Handlowe Cimesmak to firma rodzinna powstała w roku 1991. Pierwszym naszym produktem był żurek. Receptura powstała w oparciu o przepisy kuchni staropolskiej. Zaufanie jakim obdarzyli Państwo nasz wyrób pozwoliło z czasem rozbudować firmę i poszerzyć katalog produktów.
Podstawową działalnością firmy jest produkcja i dystrybucja przetworów warzywnych. Gwarantujemy najwyższą jakość naszych produktów poprzez stałą kontrolę surowca i procesów produkcyjnych.
Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe FRUBEX-BIS Sp.j. jest producentem przetworów owocowo-warzywnych, majonezów, musztard, octu i oleju uniwersalnego. Wytwarza doskonałe sałatki, ogórki konserwowe, kapusty pasteryzowane, ćwikłę, buraczki, chrzan oraz koncentrat pomidorowy. Przez 14 lat swej działalności
Fruktus specjalizuje się w produkcji majonezów i przetworów warzywno - owocowych, do których wykorzystuje głównie krajowe surowce dostarczone przez okolicznych rolników.
Przedmiotem działalności FRUTICO jest produkcja przetworów owocowych i warzywnych, musztard i majonezów. Oferta zawiera około 30 wyrobów, między innymi: chrzan tarty, kapusty, kompoty, papryka, kilka gatunków musztard i majonezów oraz wszelkiego rodzaju sałatek. Podstawą naszej produkcji są przetwory z ogórków:
GOMAR Sp. z o.o. to polska firma rodzinna która istnieje w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego od 1992 roku. Skupia się na produkcji koncentratów i przecierów, mrożonych owoców, oraz przetworów spożywczych opartych na wykorzystaniu sprawdzonych receptur. Obecnie firma swym zasięgiem obejmuje obszar
Branże działalności Kawa, herbata (export) Koncentraty spożywcze, sosy, przyprawy, dodatki do żywności (export) Napoje, napoje alkoholowe, octy (export) Export Wyroby/usługi oferowane: herbata kawa napoje przyprawy
Produkcja własna obejmuje różnego rodzaju: soki cytrynowe 100, soki cytrynowe - zaprawy do napojów, owoce południowe w naturalnym syropie w opakowaniach stanowiących porcję do jednorazowego spożycia, koncentraty potraw z niektórych rodzajów warzyw i zbóż, syropy owocowe i zaprawy do napojów,
Od wielu lat jako ekspert w przyprawach dzielimy się z Wami naszą wiedzą i doświadczeniem. Chcemy zapoznać Was z tajemnicami różnorodnych smaków, które poznaliśmy jak nikt inny. Wciąż tworzymy nowe kompozycje przypraw, tak aby zaspokoić gusta wszystkich naszych konsumentów.
Produkujemy wyjątkowe zakwasy i kiszonki.
.
Wszystkie nasze wyroby odznaczają się najwyższą jakością, co jest wynikiem szczególnej dbałości o czystość i hermetyczność produktów produkcyjnych oraz poddania ostrej selekcji surowców użytych do produkcji.
Spółka „OCTIM” powstała w 1993 roku. Zarząd Spółki postawił na rozwój, wszystkie wypracowane środki inwestował: kupiliśmy nowe tworniki octu, wymieniliśmy kotłownię na gazową, wyremontowaliśmy pomieszczenia i zainstalowaliśmy nowa linie produkcyjną musztardy i nowa linię rozlewu octu dzięki czemu
Poznańska Wytwórnia Produktów Spożywczych Pegaz istnieje na rynku już ponad pół wieku. Od chwili powołania w październiku 1950 roku kontynuuje poznańskie tradycje produkcji octu i musztardy sięgające 1913 roku. Musztardy i majonezy produkowane są według sprawdzonych receptur na bazie naturalnych surowców,
Od przeszło 20 lat nasza firma zaopatruje hurtownie zdrowej żywności w produkty Naszej Marki PRIMUS tj: oleje na zimno tłoczone nieoczyszczone: słonecznikowy i rzepakowy oraz ocet jabłkowy pozyskiwany w drodze naturalnej fermentacji moszczu jabłkowego i AVITEK - naturalny kwas mlekowy - zamiennik octu spirytusowego.
Produkcja arytkułów spożywczych
Przetwórnia Owocowa Warzywna Dziadowa Kłoda, tel. (062) 785 18 03, 785 17 24, fax 785 17 60 Prowadzi skup i przetwórstwo warzyw i owoców z przeznaczeniem na kraj i eksport. Produkuje: kompoty, dżemy, nisko i wysokosłodzone, marynaty, sałatki. ==================================================== Wytwórnia Artykułów
Przedsiębiorstwo wielobranżowe Smak z Żorach zostało założone przez Małgorzatę i Zdzisława Pysz w 1979 roku. Firma rozpoczęła swoją działalność jako mały zakład rzemieślniczy produkujący pieczarki marynowane. W 1981 roku nastąpił pierwszy z kilku przełomowych momentów w działalności firmy. Zostały
Drugi producent majonezu w Polsce (z udziałem 17,4 wartościowo w okresie sierpień-wrzesień’04 – AC Nielsen), jeden z największych wytwórców musztardy, liczący się eksporter żywności na rynki wschodniej i południowej Europy, Ameryki Północnej a nawet Australii. Tak w telegraficznym skrócie wygląda dzisiejsza
Transrol jest zakładem produkcyjno - handlowo - usługowym, który istnieje od 1991 roku. Jego siedziba znajduje się w Wąsoszu Dolnym około 35km na północ od Częstochowy w kierunku Działoszyna. Od 1996 roku Transrol zajmuje się produkcją i konfekcjonowaniem przetworów z warzyw i owoców. Dewizą naszej firmy
Z.P.O.W Venta od 1999 roku zajmuje się produkcją octu spirytusowego 10% metodą generatorową. Firma zaopatruje wiele zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego i rybnego na terenie całego kraju w ocet spirytusowy dowożony cysternami samochodowymi. Firma zajmuje się także rozlewem octu w butelki. Proponujemy państwu