Firma istnieje od 1991 roku.
Podstawową działalnością firmy jest skup, ubój i sprzedaż drobiu.
Obecny obiekt w Zamarskach został nabyty pod koniec 1999 roku i ze względu na swoją lokalizację otrzymał nazwę Ubojnia Drobiu Beskid. Od tej pory poprzez ciągłą modernizację i rozbudowę zakład osiągnął tygodniową produkcję na poziomie 180.000 sztuk ubitego drobiu.
Wysoka jakość ubitego drobiu zapewniona została dzięki zastosowaniu najwyższej jakości w pełni zautomatyzowanego procesu technologicznego. Dodatkową gwarancją jakości jest wprowadzony system kontroli wewnętrznej HACCP oraz certyfikat wystawiony przez Głównego lekarza Weterynarii, zaświadczający o wpisaniu naszego zakładu do rejestru krajowych zakładów posiadających uprawnienia eksportowe i spełniających warunki weterynaryjne oraz sanitarne, określone przez właściwe władze Unii Europejskiej.
Ubojnia posiada własną biologiczną oczyszczalnię ścieków, przez co wzrasta efektywność podjętych działań w zakresie ochrony środowiska.
Firma posiada własny transport wyposażony w specjalistyczne systemy chłodzenia , dzięki czemu możliwa jest szybka i sprawna dostawa bezpośrednio do odbiorcy.
Dzięki nowowybudowanej amoniakalnej linii schładzania powietrznego
tuszki kurczaka schładzane są do niskiej temperatury w krótkim czasie
dzięki czemu produkt zachowuje długi termin ważności do
spożycia.Wprowadzenie nowej technologii pozwala na produkowanie kurczaka zarówno na rynek polski jak i zagraniczny (z żółtym naskórkiem).
Zapraszamy do zapoznania się z wytwarzanym przez nas asortymentem, natomiast hodowców drobiu gorąco zapraszamy do współpracy.
ubojniabeskid@wp.pl ubojniabeskid@wp.pl
Kontakt przez chat





