Minęło ponad sto lat odkąd brodniccy mleczarze zaczęli przetwarzać mleko. W okresie międzywojennym śmietanka i masło z Brodnicy znane były nawet w Anglii. W miarę upływu czasu poszerzono asortyment produkowanych wyrobów, unowocześniano park maszynowy, wdrażano nowoczesne technologie. Brodnicka mleczarnia nie oparła się historii, przechodząc różne formy własności, stała się w roku 1991 przedsiębiorstwem prywatnym, opartym na lokalnym kapitale.
Całość produkcji oparta jest na surowcu pozyskiwanym z terenów Pojezierza Brodnickiego, które jest jednym z najczystszych zakątków w naszym kraju. Produkty Bromilku: mleko spożywcze, twarogi śmietanka, jogurty, serki homogenizowane, serki maślane Sourage, masła, kefir i maślanka, charakteryzują dwie cechy: wysoka jakość i niska cena.
Stuletnia tradycja, nowoczesna technologia, doświadczenie załogi i oryginalne receptury, sprawiają, że artykuły mleczarskie z Bromilku znalazły uznanie nie tylko na lokalnym rynku.
W naszej mleczarni spotkacie państwo życzliwych ludzi gotowych do wszelkiej współpracy.