logo
20 lat doświadczenia
INFORMACJA GOSPODARCZA
Czat z konsultantem
Strefa Bezpłatna
Załóż konto
logo
25 lat doświadczenia
INFORMACJA
GOSPODARCZA

INFORMACJA GOSPODARCZA

Infolinia +48 68 320 93 43

Szukasz producenta, dostawcy?

Napisz czego potrzebujesz
Strefa Bezpłatna
Załóż konto

ELBLĄSKIE CENTRUM MIĘSNE EL-HURT

 
Hurtownia Artykułów Mięsnych EL-HURT powstała w 15.10.1994 roku jako spółka cywilna, w 2001 roku została przekształcona w spółkę jawną o charakterze rodzinnym. W kwietniu 2000 roku spółka została wpisana na listę podmiotów nadzorowanych przez Powiatowego Lekarza Weterynarii w Elblągu. W początkowym okresie przedmiotem działalności spółki był handel wędlinami od producentów i dostawców krajowych. W miesiącu maju 2000 roku firma uzyskała zgodę na dokonywanie rozbioru mięsa wieprzowego i wołowego oraz produkcję mięsa garmażeryjnego. Przedmiotem obecnej działalności spółki jest: 1.Rozbiór półtusz wieprzowych i ćwierci wołowych, 2.Produkcja mięsa mielonego trzech rodzajów: wieprzowego, drobiowego (indycze) oraz wołowo-wieprzowego, 3.Handel hurtowy wędlinami dostarczanymi bezpośrednio od producentów z terenu Polski oraz elementami mięsa surowego w tym także mięsa drobiowego. Działamy ponad 10 lat na rynku elbląskim, braniewskim, malborskim, pasłęckim oraz na terenie Mierzei Wiślanej. Codziennie własnym specjalistycznym transportem chłodniczym dostarczamy towary do placówek handlowych, punktów zbiorowego żywienia (szpitale, szkoły, przedszkola, żłobki, restauracje, bary, stołówki, ośrodki wczasowe, itd.) oraz na uroczystości okolicznościowe. Nasza firma jest pod stałą kontrolą służb weterynaryjnych i sanitarnych. Mięso mielone dostarczamy do odbiorców hurtowych w rejonach Polski północnej i zachodniej w województwach: warmińsko-mazurskim, pomorskim, zachodniopomorskim oraz lubuskim. Mając na uwadze rozwój firmy oraz konieczność spełnienia wymogów obowiązujących w Unii Europejskiej przedsięwzięliśmy zadania inwestycyjno-modernizacyjne, których I etap jest finalizowany. Wdrożone procedury Dobrej Praktyki Produkcyjnej i zasady HACCP oraz dalszy rozwój obiektów i procesów technologicznych produkcji wyrobów pozwolą sprostać wymogom unijnym obowiązującym w przetwórstwie oraz obrocie mięsem i jego przetworami.
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.

Oni szukają twojego towaru/usługi