OSM KOSÓW LACKI
http://www.osmkosow.pl/Ogłoszenia

SORENTO SER TYPU WŁOSKIEGO OK. 250 G
Sorento to ser typu włoskiego, produkowany z białek serwatkowych mleka krowiego. Swój naturalny smak i delikatną, puszystą konsystencję zawdzięcza idealnie dopracowanej recepturze. Może stanowić doskonałe uzupełnienie zbilansowanej diety, gdyż białka serwatkowe zawierają wszystkie aminokwasy, niezbędne w diecie każdego człowieka. Są one łatwo trawione i całkowicie przyswajalne. Ser Sorento polecany jest szczególnie dla osób dbających o zdrowie, w tym również dla dzieci. Wyjątkowość Sorento polega również na możliwości wykorzystania go zarówno do dań wytrawnych, jak i słodkich, a jego puszysta konsystencja sprawia, że nadaje on każdej przygotowanej potrawie lekkości i świeżości. Wyśmienicie sprawdzi się wśród mieszanki sałat i warzyw, z dodatkiem ulubionego sosu, bądź wśród słodkich sezonowych owoców.
Skład produktu:
- serwatka,
- mleko,
- sól,
- regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Składniki alergenne produktu: mleko.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 722 kJ/173 kcal
- tłuszcz: 11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,1 g
- węglowodany: 3,5 g
- w tym cukry: 3,1 g
- białko: 15 gs
- sól: 0,4 g
Sugerowana temperatura przwywania:
Minimalna: 1 ̊C
Maksymalna: 6 ̊C
Warunki przwywania:
Magazyn suchy, przewiewny, czysty, wolny od pleśni i obcych zapachów,
po otwarciu opakowania jednostkowego nie dłużej niż 48 h zabezpieczając przed wyschnięciem.
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kosowie Lackim to jedna z najstarszych i wysoko ocenianych w rankingach spółdzielni mleczarskich w Polsce, działająca nieprzerwanie od 1926 roku. Początkowo zajmowała się wyłącznie skupem i sprzedażą mleka od lokalnych rolników, jednak dzięki zaangażowaniu członków Spółdzielni systematycznie rozwijała swoją działalność, inwestując w nowoczesne technologie i linie produkcyjne, m.in. przy wsparciu funduszy unijnych. Obecnie OSM Kosów Lacki to średniej wielkości przedsiębiorstwo zatrudniające ok. 160 pracowników i przerabiające rocznie średnio 63 mln litrów mleka.
Firma specjalizuje się w produkcji serów typu szwajcarsko-holenderskiego, typu holenderskiego, twarogów i masła. W odpowiedzi na rosnące oczekiwania konsumentów stale rozwijamy ofertę o sery typu holenderskiego z przyprawami, sery wędzone, długodojrzewające oraz sery podpuszczkowe niedojrzewające z przyprawami. Produkty powstają z mleka pochodzącego m.in. z terenów Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego, co podkreśla ich naturalność i wysoką jakość.
Silną przewagą konkurencyjną spółdzielni jest połączenie wielopokoleniowej tradycji z nowoczesną produkcją. Część wyrobów, m.in. ręcznie wytwarzane twarogi oraz masło, produkowana jest według niezmiennej receptury od ponad 60 lat. Wyjątkowy smak i rzemieślnicza jakość zostały potwierdzone prestiżowym certyfikatem Jakość Tradycja”, a także licznymi nagrodami branżowymi.
Marka OSM Kosów Lacki jest rozpoznawalna zarówno w kraju, jak i za granicą, a jej produkty kojarzą się z naturalnością, brakiem konserwantów i barwników, wysokimi standardami jakości oraz niepowtarzalnym smakiem. Długa, 100-letnia historia działalności spółdzielni jest gwarancją stabilności, wiarygodności i zaufania w relacjach biznesowych.
woj.mazowieckie
POLAND
Korespondencja w jezyku: angielskim
 
    
                
              
              
              





 
         

