Zakład Przetwórstwa Mięsnego `Drąg` to firma rodzinna z bogatą tradycją.
Oferujemy wysokiej jakości przetwory mięsne oparte na staropolskiej recepturze.
Jak to się zaczęło... czyli słów kilka o założycielu zakładu
Firma swoje istnienie zawdzięcza Stefanowi Drągowi, który recepturę przetworów mięsnych - głównie kiełbasy swojskiej, otrzymał od swojego ojca.
Już w latach 50, jako mały chłopiec założyciel brał udział w tradycyjnych świniobiciach.
To właśnie tutaj zrodziło się ogromne zainteresowanie do zawodu masarza, które postanowił wykorzystać w przyszłości i zdobyć wykształcenie w tym kierunku.
Jeszcze, gdy się uczył, wśród mieszkńców wsi krążyły informacje o niezwykłości kiełbasy, jaką potrafił wyprodukować.
Zaufanie było tak ogromne, że zapraszano go do domów i proszono o wyprodukowanie kiełbasy.
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.