logo
20 lat doświadczenia
INFORMACJA GOSPODARCZA
Czat z konsultantem
Strefa Bezpłatna
Załóż konto
logo
25 lat doświadczenia
INFORMACJA
GOSPODARCZA

INFORMACJA GOSPODARCZA

Infolinia +48 68 320 93 43

Szukasz producenta, dostawcy?

Napisz czego potrzebujesz
Strefa Bezpłatna
Załóż konto

GRAMAR

 
P.P.H.U. Gramar to firma, która rozwinęła się na bazie firmy rodzinnej pana Krzysztofa Łojewskiego, posiadająca status spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, gdzie głównymi udziałowcami są państwo Grażyna i Krzysztof Łojewscy. Skup i ubój zwierząt rzeźnych w rodzinnej miejscowości Koszoły to początek działalności gospodarczej w roku 1989. Zmieniająca się sytuacja gospodarcza kraju oraz zaostrzenie wymogów weterynaryjnych zadecydowało o zaprzestaniu produkcji w ubojni w Koszołach. W 1999 roku Pan Krzysztof zdecydował o zakupie rzeźni PSS we Włodawie i dostosowaniu jej do wymogów weterynaryjnych obowiązujących w Unii Europejskiej. W sierpniu 2001 roku inwestycja została zakończona i oddana do użytku. Obecnie na firmę pana Krzysztofa Łojewskiego składa się ubojnia oraz wydzierżawiony w 2007 roku zakład przetwórstwa mięsnego. Jest to przedsiębiorstwo, które działa głównie na rynku lokalnym tj. w obrębie województwa lubelskiego i mazowieckiego, ma również kontrahentów poza granicami w/w województw jak i kraju. Posiada uprawnienia eksportowe do krajów Unii Europejskiej oraz krajów trzecich tj.: Macedonii, Bośni i Hercegowiny, Kosowa, Chorwacji, Mołdawii. Systematycznie z oferty przedsiębiorstwa korzysta około 1000 odbiorców. Firma bierze udział w licznych konsumenckich konkursach jakości wyrobów wędliniarskich, zdobywa wiele nagród, medali, dyplomów i wyróżnień. Zakład uboju zwierząt rzeźnych: trzody chlewnej i bydła, oprócz pokrycia zapotrzebowania na mięso dla przetwórni, zaopatruje w półtusze wieprzowe innych kontrahentów. Ponadto poszerzono działalność o usługowy ubój, głównie bydła rzeźnego. Moc przerobowa zakładu to: 350 sztuk trzody i 230 sztuk bydła na dobę. Zakład mięsny oferuje w swym asortymencie ok. 200 produktów: mięsnych i wędliniarskich, ciągle poszerzając swoja ofertę o asortyment produkowany wg tradycyjnych receptur polskich – „wyroby królewskie” . Firma oferując tak szeroką gamę asortymentową pragnie trafić do jak największego grona klientów, a zarazem sprostać wymaganiom konsumenta, zyskać jego zadowolenie i być docenionym w tak trudnej gałęzi przemysłu spożywczego. Nieustanną troską jest dbanie o jakość produkcji - bezpieczeństwo produktów. Jednym z instrumentów jest udoskonalanie wdrożonego już systemu HACCP. Bowiem dobra jakościowo produkcja wyrobów mięsnych oparta jest na wykwalifikowanym i zdyscyplinowanym personelu, właściwych i sprawdzonych technologiach wykorzystujących niezawodne maszyny i urządzenia przy przetwórstwie dobrego surowca.
* Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń oraz zawartych w nich grafiki i zdjęcia.

Oni szukają twojego towaru/usługi