OSM KOSÓW LACKI
http://www.osmkosow.pl/Ogłoszenia

TWARÓG TŁUSTY krajanka 400g
Sztandarową grupę wyrobów z Kosowa Lackiego stanowi TWARÓG krajanka w trzech wariantach: chudy, półtłusty i tłusty. Twaróg tłusty to produkt w pełni naturalny, otrzymany z mleka krowiego, pasteryzowanego. Jest źródłem łatwo przyswajalnego białka o najwyższych wartościach odżywczych, tłuszczy, witamin A i B i wapnia. Produkowany metodą tradycyjną, ręcznie krojony. Wyróżnia się lekko kwaskowym, przepysznym smakiem i delikatną konsystencją, która pozwala na łatwe krojenie twarogu w plastry. Twaróg idealnie komponuje się ze świeżym, chrupiącym pieczywem i odrobiną miodu lub dżemu, bądź na słono ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Nieoceniony również jako podstawa lub dodatek do farszu pierogowego, naleśników lub wypieku ciast. Niezmieniona, sprawdzona receptura i tradycyjna metoda produkcji, pozwoliły OSM Kosów Lacki na uzyskanie prestiżowego znaku Jakość Tradycja dla wszystkich rodzajów twarogu.
Skład produktu:
- Mleko pasteryzowane,
- kultury bakterii.
Składniki alergenne produktu: mleko.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 651 kJ/156 kcal
- tłuszcz: 9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
- węglowodany: 3,7 g
- w tym cukry: 3,4 g
- białko: 15 g
- sól: 0,09 g
Sugerowana temperatura przwywania:
Minimalna 1 ̊C
Maksymalna 6 ̊C
Warunki przwywania:
Magazyn suchy, przewiewny, czysty, wolny od pleśni i obcych zapachów,
po otwarciu opakowania jednostkowego nie dłużej niż 48 h zabezpieczając przed wyschnięciem,
nie dopuszcza się przwywania twarogu w temperaturze pokojowej.
woj.mazowieckie
POLAND
Korespondencja w jezyku: angielskim








